info@ simonschrijft.nl

06-28328939

Blog

Verdeel en heers

 

Niet elk achterkamertje wordt afgeluisterd, dus niet alles is openbaar. Maar dat hoeft ook helemaal niet. 'De Russen', om een volk met 150 miljoen inwoners maar eens over één kam te scheren, hoeven niet primair aanwezig te zijn om toch invloed uit te oefenen. 

 

Poel van leugens

 

Onlangs hoorde ik het verhaal dat er door de National Associated Southern States of America, een facebookpagina met, laten we zeggen, het landsbelang voorop, een demonstratie was aangekondigd bij de bouw van een nieuwe moskee, ergens in Texas. The United Muslims of America, ook een facebookpagina, lanceerde op hetzelfde moment een actie om op dezelfde plek te demonstreren. Ik heb de namen van de pagina's even gefingeerd, want ik weet de echte namen niet meer. Beide demonstraties werden goed bezocht, met als gevolg dat beide groepen met elkaar op de vuist gingen, het leger moest ingrijpen en er tientallen gewonden vielen te betreuren. 

Klein detail, beide facebookpagina's worden beheerd door een of andere vage organisatie, die gehuisvest is in Rusland, met duidelijke banden naar het Kremlin.

Er vanuitgaande dat dit waar is, voor hetzelfde geld is Radio 1 ook één grote poel van leugens, dit vind ik een behoorlijk duidelijk bewijs van inmenging. Je hoeft niet op de voorgrond te treden om toch een heel land in tweestrijd met elkaar te brengen. Als je het maar slim aanpakt. Wat dat betreft alle lof voor Rusland.

 

Dat Rusland ook in ons eigen landje bezig is met inmenging, dat zal toch niet? Toch wel. Ik heb erover nagedacht en heb de conclusie getrokken dat dit al jaren aan de gang is. Want ons land is al jaren verdeeld. Al jaren rollen families met elkaar door de straten en scheiden de wegen van de beste vrienden, met maar één onderwerp: Zwarte Piet.

 

Dokkum

 

Of Piet nu wel of niet een racistisch beeld is van slavernij, rassenonderdrukking en een stigmatiserend beeld geeft van de blanke overheerser, het doet er niet toe. Want beide meningen worden gevoed door vage studenten uit Leningrad, die twee tientjes per dag krijgen om een Facebook-pagina te onderhouden. Als er een demonstratie in Dokkum wordt aangekondigd, op het moment dat Sinterklaas voet aan wal zet, dan gebeurt dat door Pjotr Vinokoerov uit Stalingrad. Als een Henk vervolgens reageert om alle anti-pieten-demonstreerders maar in het IJsselmeer te gooien, dan is dat Henk helemaal niet. Dat is dezelfde Pjotr uit Stalingrad. 

Wederom alle lof voor 'de Russen'. Nederland is verdeeld. Niet door het asielbeleid, niet door het afschaffen van dividendbelasting, maar door Zwarte Piet.

Sylvana Simons is eigenlijk 25 jaar geleden vanuit Moskou hier komen wonen. Niet om TMF-vj te worden, maar om anno 2017 een grote rol te spelen in deze verdeel en heers strategie. Ik kan het niet bewijzen, maar ik verdenk Dimitri de derde, vorst van Moskou, geboren in 1350, ervan het hele personage Zwarte Piet te hebben verzonnen. Toegegeven, er gingen een paar eeuwen meer tijd in zitten dan hij zelf kon bevroeden, maar het is hem gelukt. Kwestie van vooruitziende blik.

 

Lekker zo, even wat onzin de wereld in slingeren. Nepnieuws is ook nieuws. De enige oplossing voor de verdeeldheid van een volk is volgens mij weer een gezamenlijke vijand hebben. Dan maken we daar gewoon Rusland van. Koude oorlog 2.0, bring it on!