info@ simonschrijft.nl

06-28328939

Blog

Voor wie?

Er zijn mensen die wars zijn van alle populariteit-etiquette. Neem Donald Trump. Maakt van zijn hart geen moordkuil en je kunt er mooi president mee worden.

Enig idee hoeveel de nieuwbakken president aan likes binnenhaalt per week?  

De hang naar populair zijn is wel een dingetje tegenwoordig. Zo erg zelfs dat SIRE er ook mee bezig is gegaan met een zogenoemd ontwikkeld sociaal experiment: ‘Voor wie doe jij het eigenlijk’.

Het doel van het experiment was om te kijken hoe ver mensen zouden gaan voor een succesvol(ler) imago, om zo een maatschappelijke debat los te maken. 

Mensen kregen tegen betaling zomaar 3000 extra likes op hun foto. In een fotostudio konden vakantiefoto's worden gemaakt, enzovoort. 

Het interessante vond ik, toen bleek dat alles in scene was gezet, dat er daadwerkelijk een paar honderd mensen zich hadden aangemeld. Het geeft te denken.  

 

Spotlights 

Het maatschappelijk debat, waar zo op gehoopt wordt, valt tot nu wel mee, dacht ik. Wat ik er van vind? Laten we niet roomser zijn dan de paus. Eigenlijk heb ik een broertje dood aan sociale media, maar ik post ook dingen en wil graag aan anderen laten zien wat en voor wie ik schrijf. En ja, het is leuker veel reactie te krijgen, dan niets.  

Het zou ook wat zijn. Simon schrijft immers voor alles dat aandacht verdient. Waar meer aandacht te krijgen dan op sociale platforms?  

Als ik voor u kan schrijven, dan belichten we uiteraard de opvallende zaken. Ik ga niet liegen, ik ga niet de zaken mooier voorstellen dan ze zijn. Ik zet juist bepaalde zaken wat beter in de spotlights, zodat meer belicht wordt wat u kunt betekenen voor uw klanten.